LANGSTE STRAATDICHT ALLER TIJDEN

‘LANGSTE STRAATDICHT ALLER TIJDEN’

Zaterdag 17 november – 15.00 uur
Voorstraat-West 481

Marieke van Leeuwen (voormalig stadsdichter van Dordrecht) verricht op zaterdag 17 november om 15.00 uur de aftrap voor een ludiek poëzieproject: ‘Het Langste Straatdicht Aller Tijden’ met als thema ‘winkelen in de stad, toen, nu en in de toekomst’.

Op initiatief van Winkeliersvereniging Voorstraat-West / Grote Spuistraat zal twee weken lang een bord met grote rol papier rouleren. Lokale dichters,  winkelpubliek en toeristen kunnen op deze rol hun gedachten over het thema in rijmvorm verwoorden. Telkens reagerend op de regels van een ander ontstaat een lang gedicht, dat uiteindelijk vertelt hoe ‘de langste winkelstraat van Nederland’ wordt beleefd.

Tijdens de aftrap – zaterdag 17 november – zal voormalig stadsdichter Marieke van Leeuwen de eerste vijf dichtregels aan de rol toevertrouwen. Dat gebeurt bij Juffrouw Pollewop op de kop van Voorstraat-West (481). De Dordtse dichters Esther de Beun en Jaime Quant zullen aansluitend op deze regels reageren en begint het gedicht in wording haar reis door de winkelstraat. Het resultaat van de tweeweekse tour wordt gepresenteerd op 1 december eveneens op de kop van Voorstraat West bij Heer & Meester op steenworp afstand van het dichtershuisje van Cees Buddingh.

Meer info namens de winkeliers van Voorstraat-West en Grote Spuistraat:
Maarten Wijk (lokaal de Klik / Voorstraat 433) – 06 27881207

info@lokaaldeklik.nl